2008. december 13., szombat

Ronnie O'Sullivan az esélyes, mint már egy jó ideje mindig

December 13-21 között rendezik az angliai Telfordban a snookersport második legnagyobb versenyét. A UK Championship egyértelmű esélyese a tornán címvédő és világbajnok O'Sullivan, elsőségére a bukmékerek sem fizetnek sokat -győzelmét 13/4-re adják, Shaun Murphy tornagyőzelme minden feltett fontra 20-at fizetne..

O'Sullivan tavaly negyedszer nyerte meg a tornát, az elődöntő utolsó frame-jében 147-es maximumbréket lökött Mark Selby ellen, az idén természetesen címvédésre készül. Az angol a BBC-nek adott interjújában elmondta, az Egyesült Királyság bajnokságának megnyerése volt a tavalyi év legjobb pillanata, jó formában érzi magát, nyerni akar.

A 33 éves O'Sullivan a snookerszezon idei versenyein eddig jól szerepelt, augusztusban megnyerte a Northern Ireland Trophy-t, ő nyerte a snooker Premier League-t, döntős volt az októberi Shanghai Mastersen, ahol azonban óriási meglepetésre kikapott a selejtezőből döntőbe jutott Ricky Waldentől.
Az első fordulóban a világranglistán 44. angol Rory McLeoddal kezd, a meccsek 9 nyert frame-ig tartanak, a jövő vasárnapi döntőt 10 nyert játékig játsszák.

Az első forduló egyik legnagyobb meccse a világranglista-8. Ryan Day, és a 2003-as bajnok, de a ranglistán jelenleg csak 17. Matthew Stevens összecsapása lesz. Az esélyesek egyike, a ranglista-4. Mark Selby a UK Championshipet kétszer megnyerő Mark Williams-szel kezd.
A győztes 100 000 fontot ( mintegy 30 millió forintot) nyer, a döntő vesztese is keres 46 000-et (majdnem 14 millió forint). A maximális, 147-es brékért 25 000 font (7,5 millió) jár, a verseny legmagasabb brékjéért további 5 000 (1,5 millió forint).


Az első forduló párosítása:

Ronnie O'Sullivan-Rory McLeod
Joe Perry-Mark Davis
Marco Fu-Barry Hawkins
Ryan Day-Matthew Stevens
Ali Carter-Ian McCulloch
Peter Ebdon-Andrew Higginson
Graeme Dott-Ken Doherty
Mark Selby-Mark Williams
Shaun Murphy-Martin Gould
Mark Allen-Stuart Bingham
Mark King-Judd Trump
Stephen Hendry-Stephen Lee
John Higgins-Joe Swail
Ting Csünhuj-Steve Davis
Neil Robertson-Michael Holt
Stephen Maguire-Jamie Burnet

Nincsenek megjegyzések: