2008. október 4., szombat

A Holt-tenger


Eredetileg az általam annyira kultivált holt-tengeri kozmetikumok jótékony hatásáról akartam létrehozni egy bejegyzést, de a fénykép amit mellékeltem volna az arcomon az iszappakolással, hát hogy is mondjam... Nem akartam senkinek a gyomrát kiforgatni... Szóval maradok a tudományosabb magyarázatoknál ehelyütt.


A Holt-tenger és vidéke - nevétől eltérően - dúskál az életerő fokozó alkotóelemekben. Vizének van a világon a legnagyobb koncentráltságú ásványi anyag tartalma, amely lehetővé teszi a bőrgyógyászati felhasználást. A száraz éghajlat és a tengert körülvevő sivatag homokja a legkiválóbb nedvességmegtartó ásványok kifejlődését eredményezi.


Egészséges, sókkal telített vízével a Holt-tenger különleges fürdőélményt nyújt: a vízen lebegést. Kedvező fekvése (410 méterrel a tengerszint alatt) kiegészítő szűrőket biztosít, melyek mint egy napernyő felfogják a káros sugarakat és magas koncentrációjú, tiszta oxigént biztosítanak. Ezek az egyedülálló tulajdonságok teszik a Holt-tengert a Föld legnagyobb és leggazdagabb természetes fürdőjévé.


A Holt-tenger vidéke világszerte elismert számos bőrgyógyászati, reumatikus és légzőszervi betegségek kezelésében. A magas vérnyomású és gyulladásokkal küszködő betegek relaxációs kezeléseket vehetnek igénybe a Holt-tengeri gyógyfürdőkben.


Több ország is jeleskedik holt-tengeri kozmetikumok előállításában és forgalmazásában. Én elsősorban az izraeli Ahava termékeket ismerem, így ezeket tudom ajánlani mindenkinek. Nemcsak hogy megbízható, de rendkívül széles termékpalettával is rendelkezik ez a márka (az iszappakolástól a tusfürdőn át egészen az after shave-ekig).

Nincsenek megjegyzések: