2008. október 9., csütörtök

Kosárcipő

Kedden délelőtt elmentünk valamelyik outlet-együttesbe. Soha nem tudom megjegyezni a nevüket. Asszem a Premier Outletbe. Mindegy, nem is ez a lényeg.
A Magdi szülinapja a jövő héten lesz, ez volt a motiváció erre a turnéra.

Az a történet lényege, hogy van itt néhány bolt ahova tényleg érdemes betévedni, mert valóban lényegesen olcsóbbak a - gyakran idei - modellek. Ilyen többek közt az Adidas és a Nike outlet is.
Mondjuk vannak tök nagy átverő boltok is (például egy játékbolt), ahol nemhogy nem olcsóbbak a cuccok, ezzel szemben drágábbak. De most nem erről akartam írni...

Szóval bementünk a Nike-ba is, és örömmel konstatáltam, hogy végre valahára az egyik kedvenc kosárcipőmet lehet újra kapni. Ráadásul elképesztően ócsóér'! Ez azt jelenti, hogy az eredeti 35ezer helyett itt az árcédulán mindössze 15píz szerepelt... Extázis. Cipő levesz a polcról. Eladóhoz oda. Érdeklődik méretügyileg.

"Sajnos csak gyerek méretben kaptunk most ezekből a cipőkből!"
Elkeseredés. A legrosszabb, amikor az ember már beleéli magát vmibe, aztán mégsem lesz belőle semmi. Főleg, ha egy már régóta óhajtott dologról van szó.
Amúgy, ha racionálisan választanék kosárcipőt, ez biztosan nem lenne közöttük.

Egy jó kosárcipőnek három szempont alapján kell megfelelnie.
1. Tartsa a lehető legjobban a bokát (félcipők, de még az úgynevezett 3/4-esek is kilőve)
2. A talpán a sarok résznél és a nagy lábujj alatt egy kis körnek kell lennie (ez a talpkiképzés könnyíti a talajon a sarkazásokat), valamint a talpa a lehető legtöbbet tompítson egy ugrás után talajraérkezéskor
3. Legyen a lehető legkönnyebb

Ha ezek alapján nézzük, a Jordan VIII-as az első kettő kritáriumnál már el is vérezne.
De ha mindig a racionalitás vezérelne mindenkit nem gyártanának az autógyárak mondjuk cabriokat sem...

Nincsenek megjegyzések: