2008. október 8., szerda

Margitsziget

A ma délelőttöt a Margitszigeten töltöttük.
Az elmúlt pár nap időjárásának köszönhetően talán a legszebb állapotában láthattuk a sziget természeti szépségeit. Nem csak az őszi levél-színskáláról beszélek, de a sok esőzés miatt a fű is mély zöld volt. Csodálatos. Ráadásul napos, kellemesen hűs időnk volt, így semmi sem árnyékolhatta be a mai kirándulásunkat.

A Thermal Hotel mögötti parkolóban álltunk meg.
Babakocsi ki, Pupszi bele. Enyhe hisztizős próbálkozások, de egy keksz jobb belátásra bírta.
Játékok, pelusos táska, takaró -mindenre fel voltunk készülve.


Megkerültük a szállodát. Mögötte egy szépen rendben tartott kis parkocska, mini patakkal, körülötte szép, színes bokrok. A japán kert felé vettük az irányt. Utoljára a Lindában láttam ezt a helyszín. Mondjuk az a jelenet éjszaka játszódott, szóval igazából ott sem láttam... Inkább csak azt, hogy sorban belekaratézta a gonosz bácsikat a tóba. Lehet, hogy azóta sem cserélték le a tó vízét, mert meglehetősen olajos volt a felszíne...



Viszont a nagy rét egyszerűen gyönyörű. Ezt tényleg nehéz leírni, talán ez a kép sem adja vissza eléggé. Eredetileg itt labdázni szerettem volna Hédivel, de mivel itt még hősien tűrte a kocsikázás megpróbáltatásait, jobbnak láttam nem bolygatni a dolgot.
Szóval itt még babakocsiztunk. Aztán ahogy jöttek szembe az emberek egyre nagyobb példányszámban, egyre inkább késztetést érzett, hogy mindenkivel személyes is lepaktáljon -azt pedig naná hogy nem lehet ülő állapotban tenni!



Kivettük. Ezt már hihetetlenül élvezte. Néhol csak sétált a kezünket fogva, de általában inkább rohant előre és pápázott vígan hátra nekünk.


Az angol park felé vettük az irányt. Csodaszép ez a rész is. Körben rózsák mindenhol, pergolás részek a széleken, alatta padok -meglepően sokan ültek és beszélgettek itt. Középen hatalmas, szépen ápolt pázsit, közvetlenül elötte körben színpompás virágágyás.
Apró kis kavicsos talaj -itt Hédi és Anya vödörbe pakolósat is játszott.
Közvetlenül e mögött a park mögött van egy kis vadaskert -legalábbis így emlékeztem.
De amit találtunk az minden képzeletemet felülmúlta.



Nemrég építették át. Bárki ingyen bemehet, bent madarak (rengeteg tőkés réce, fehér - és fekete gólya, pávák) és egy bazi nagy nyuszi mászkál teljesen szabadon. Mögöttük egy pici futattóban lehet kislurkóknak lovagolni (ezt természetesen már zsetonért), valamint őzikék tömege simogatható.



Itt van bent egy kis büfé is. Megkávéztunk. Hédi megebédelt, majd megkergettük a nyuszit is. Lehet, hogy a közeg teszi, de teljesen le voltam döbbenve, hogy a biztonsági őr (egy középkorú maori harcos) felajánlotta -kérés nélkül- hogy megmelegíti a szolgálati kéglijében Pupszi kajáját. Jól esett.



Már csak az alvás maradt hátra. Ebéd után gyorsan be is dobta a szunyát, így több mint egy óra séta után indultunk el haza. Szép délelőtt volt, egy gyönyörű helyen.


Nincsenek megjegyzések: